Service Voorwaarden

Deze Service Voorwaarden (nader te noemen Voorwaarden) gaan over de bestellingen, betalingen, annuleringen, ophalen & leveringen, ontwerpen, smaken & ingrediënten, overige diensten (nader te noemen Diensten) en intellectuele eigendomsrechten van Studio Happy Story. Onze Privacy & Koekjes Beleid legt uit welke persoonlijke informatie we van u verzamelen en hoe we daarmee omgaan. Door gebruik te maken van onze Diensten (via de webshop, offerte of elders) gaat u akkoord met deze Voorwaarden en onze Privacy & Koekjes Beleid. Als u namens derden gebruik maakt van onze Diensten gaat u akkoord namens die organisatie of persoon en heeft u toestemming om dat te doen.

We hebben geprobeerd de voorwaarden zo eerlijk en duidelijk mogelijk te omschrijven.
Mochten er vragen of opmerkingen zijn, neem dan contact op met debbie@studiohappystory.com


Bestelling plaatsen

Het plaatsen van bestellingen kan via de Cake Shop, telefonisch of per email. Bestellingen worden altijd bevestigd alvorens ze ingepland worden. Bij het plaatsen van een bestelling wordt akkoord gegaan met deze voorwaarden.

cake shop bestellingen

Bestellingen geplaatst en betaald via de Cake Shop moeten minimaal 2 (twee) weken voor de leverdatum geplaatst te worden. Bij het plaatsen van een bestelling dient u hier zelf rekening mee te houden en gaat u hiermee akkoord.

custom cakes & bruidstaart bestellingen

Voor Custom Cakes en Bruidstaarten is het raadzaam om minimaal 6 weken van te voren het aanvraagformulier in te vullen om het bestelproces te starten. 


Betalingen

Cake Shop bestellingen

Cake Shop bestellingen dienen direct voldaan te worden via PayPal of creditcard. Indien er geen volledige betaling is gedaan via de webshop wordt de bestelling niet in ontvangst genomen. U dient hier zelf zorg voor te dragen.

Indien betaling via Paypal of creditcard niet mogelijk is, kan er een bestelling geplaatst worden via email; waarna er een factuur wordt opgestuurd welke u via iDeal, PayPal of bank overschrijving kunt betalen. Bestellingen zijn pas definitief bij een ontvangen betaling. Indien betaling niet wordt ontvangen binnen het gestelde termijn op de factuur behoudt Studio Happy Story het recht de bestelling te annuleren; hiervan krijgt u per email bericht.

Bruidstaarten & Custom Cake bestellingen

Bestellingen onder de €300 (driehonderd) dienen binnen 3 (drie) werkdagen na ontvangst van de factuur voldaan te worden.

Voor bestelling boven de €300 (driehonderd) dient een aanbetaling van 50% (vijftig procent) van het totaalbedrag binnen 3 (drie) werkdagen vanaf ontvangst offerte voldaan te worden. Tevens dient de offerte ondertekend retour gezonden te worden (dit kan via online ondertekening of een scan via email) om de bestelling definitief te maken. Het resterend bedrag dient uiterlijk 2 (twee) weken voor levering voldaan te worden.

Betaling bij levertijd binnen 3 (drie) weken

Bestelling met een levertijd binnen 2 (twee) weken dienen binnen 2 (twee) werkdagen voldaan te worden. Indien dit niet gebeurt zal de bestelling komen te vervallen.

Betaling via facturatie

Betalen kan via iDeal, Paypal, creditcard of bank overschrijving naar IBAN rekeningnummer  
NL 17KNAB0283150165 ten name van Studio Happy Story. Uw factuur is voorzien van een iDeal en/of PayPal betaallink.

Betalingen overige diensten

Onder overige diensten worden o.a. (maar niet uitgezonderd) verstaan: freelance werk, hosting, event management. Indien deze diensten niet binnen een reguliere bestelling vallen dienen ze binnen 10 (tien) werkdagen na de gegeven dienst voldaan te worden.


Te late betalingen

Bij het niet voldoen van de factuur binnen het gestelde termijn wordt er een herinnering verzonden. De eerste herinnering is kosteloos en kan binnen 7 (zeven) dagen na verzenddatum voldaan worden. Mochten wij genoodzaakt zijn om een tweede en derde herinnering te verzenden (na 7 dagen) brengen wij hier per herinnering €15,- administratiekosten voor in rekening. 

Bij het uitblijven van een betaling langer dan 30 (dertig) dagen zijn wij genoodzaakt de factuur naar een incassobureau te sturen. De bijkomende kosten zijn dan voor u.


Prijzen

Alle genoemde prijzen op de website of in de prijslijst zijn niet te onderhandelen en huidig. De prijzen zijn exclusief 9% btw, bezorging, styling en aansnijden van de bestelling. 


Ophalen & leveringen

Eigendom van het product gaat over van Studio Happy Story naar de klant zodra de overdracht heeft plaatst gevonden in de studio of op locatie. Studio Happy Story is hierna niet meer verantwoordelijk voor het product, aangezien we er niet bij zijn. 

Studio Happy Story adviseert de klant over de beste zorg voor de taart afhankelijk van het weer. Indien de klant ervoor kiest dit advies niet aan te nemen kan Studio Happy Story hier niet verantwoordelijk voor gehouden worden. 

Bestellingen ophalen in de studio

Ophalen in de Studio is kosteloos en altijd op afspraak. Voor het ophalen van uw bestelling krijgt u per email uitleg over hoe u deze zonder gevaar kan vervoeren. Studio Happy Story is niet aansprakelijk voor beschadigingen tijdens eigen transport of op locatie. 

Bezorging op locatie

Geadviseerd wordt om taarten van meer dan 1 laag te laten bezorgen. De kosten hiervoor krijg je op een specifieke berekening op je factuur bij bestellingen geplaatst in de Cake Shop of op je offerte bij een bruidstaart, custom cake en/of overige aanvraag.

Overige bepalingen

Studio Happy Story garandeert een product van hoge kwaliteit, maar kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor onvoorzien omstandigheden zoals; extreem weer, transportproblemen, ongelukken of andere oorzaken buiten onze invloed. Een vertraging van levering zal geen grond zijn voor een korting of terugbetaling.

Studio Happy Story is niet verantwoordelijk voor schade aan het geleverde product, veroorzaakt door een gast, cateraar of personen anders dan personeel van Studio Happy Story. 


Ontwerpen

Voor Bruidstaarten en Custom Cakes wordt op basis van de wensen van de klant een ontwerp(schets) gemaakt. Wijzigingen in het originele ontwerp zijn mogelijk tot 2 (twee) weken voor de leverdatum; dienen schriftelijk ingediend te worden en zijn afhankelijk van beschikbaarheid. Houdt hierbij rekening dat dit kan leiden tot extra kosten. 

Taart ontwerpen is een kunstvorm. Studio Happy Story zal dan ook nooit ander werk dupliceren. Uiteraard mag u wel foto’s aanleveren tijdens het ontwerpproces ter illustratie van uw wensen. Studio Happy Story streeft ernaar het ontwerp te evenaren, echter kunnen de ambachtelijke producten hiervan afwijken. De basis ingrediënten waarmee we werken blijven bewerkelijk. Dit maakt elke taart juist uniek.

Tijdens het decoratie proces behoudt Studio Happy Story zich het recht naar eigen inzicht eventuele 'last-minute' verandering aan te brengen in de kleine details om de kwaliteit standaard van haar producten te waarborgen.

Ontwerp kleuren worden alleen gegarandeerd indien er kleurstalen zijn aangeleverd door de klant. Houdt hierbij wel rekening met het feit dat het medium voedsel is. Is dit niet het geval dan zal Studio Happy Story naar eigen inzicht de kleur samenstellen passend bij het ontwerp.

De klant is verantwoordelijk om alle niet eetbare decoratie inclusief droge suikerdecoraties (zoals bloemen) van de taart te verwijderen voordat deze wordt aangesneden en gegeten. Droge suikerdecoraties zijn gemaakt van eetbare ingrediënten, maar niet bestemd voor consumptie. 


Smaken & ingrediënten

Als om wat voor reden dan ook een smaak die hebt gekozen niet meer beschikbaar is, zal Studio Happy Story u op de hoogte stellen en vragen u om een andere te kiezen. Dit is echter geen reden voor een korting. Omdat wij werken met basis ingrediënten kan dit seizoen gevoelig zijn.

Producten van Studio Happy Story kunnen melk, granen, noten, cacao of andere allergenen bevatten of hiermee in aanraking zijn geweest. Hoewel wij zorgt dragen voor aangegeven bekende allergieën, blijft het de verantwoordelijkheid van de klant om de gasten te informeren. Studio Happy Story is niet verantwoordelijk voor mogelijke allergische reacties.


Proef & Ontwerp Sessie

Een Proef & Ontwerp Sessie is te boeken vanaf €50,- per twee personen. Boeken voor meer dan twee personen is mogelijk voor de meerprijs van € 10,-per persoon. Deze afspraak dient tijdig geboekt te worden, wij adviseren minimaal vier (4) weken voor de leverdatum zodat we voldoende tijd hebben het ontwerp af te ronden en zodat de betaling op tijd voldaan kan worden.

Indien er een bruiloftstaart of custom cake van €250,- of meer wordt besteld naar aanleiding van de Proef & Ontwerp Sessie ontvangt u een korting van €25,- op de totale bestelling. 


Annuleringen

cake shop annuleringen

Cake shop bestellingen kunnen tot zeven (7) werkdagen voor de ophaal– of leverdatum kosteloos per email worden geannuleerd. Het betaalde bedrag wordt binnen veertien (14) werkdagen geretourneerd. Indien u binnen zeven (7) dagen voor de ophaal– of leverdatum u bestelling wilt annuleren brengen wij hier 50% van het totaal bedrag in rekening voor de gemaakte kosten.

Overige annuleringen

Onder overige bestellingen worden verstaan: bruidstaarten, custom cakes, dessert tafels en diensten. Als de bestelling twee (2) weken voor de afgesproken leveringsdatum wordt geannuleerd door de klant, wordt 50 % van de aanbetaling terugbetaald door Studio Happy Story aan de klant. Indien de bestelling binnen twee (2) weken voor de levering wordt geannuleerd wordt vervalt de aanbetaling volledig. Eventuele korting van de Proef & Ontwerp Sessie vervalt bij annulering.


Overwerk

Bij werkzaamheden die per uur gefactureerd wordt (o.a. freelance, dessert hosting, event management) kan het voorkomen dat er extra uren gedraaid worden. Mocht dit dreigen te gebeuren zal dit ter plaatsen aangeven worden. Hiervoor dient schriftelijk akkoord te worden gegeven door een bevoegd personeel. Indien hier niet akkoord meegegaan wordt behoudt Studio Happy Story het recht om de werkzaamheden na afloop van de ingehuurde uren te staken. 


Klachten

Indien de klant een klacht heeft over het geleverde product en/of dienst van Studio Happy Story dient dit binnen twee (2) dagen bekend te zijn bij Studio Happy Story. Wij kijken per geval hoe de klacht wordt opgelost. 


Intellectuele Eigendomsrechten

Studio Happy Story behoudt het recht om foto's van het product & personen met het product te gebruiken voor promotionele doeleinden zonder vergoeding.

Taart ontwerpen blijven eigendom van Studio Happy Story en mogen onder geen beding gereproduceerd of gedupliceerd worden zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming van Studio Happy Story.

Indien Studio Happy Story u of door u ingeschakelde derde partijen betrapt op inbreuk van de intellectuele eigendommen heeft Studio Happy Story het recht op een vergoeding wegens inbreuk op haar rechten van tenminste drie maal het overeengekomen honorarium, althans een vergoeding die in redelijkheid en billijkheid in verhouding staat tot de gepleegde inbreuk, onder handhaving van het recht van de ontwerper een vergoeding voor de daadwerkelijk geleden schade te vorderen.