Geen Resoluties, maar Doelen!

Een korte terugblik naar 2017 en vieren wat ik allemaal bereikt heb met de studio. Niet om op te scheppen, maar vooral om te realiseren dat het heel goed is gegaan en hier bewust van te zijn.

Het was een heel bewogen en succesvol jaar. Op de een of andere manier komen dingen heel veel op mijn pad. Ik grijp veel aan van wat ik leuk vind en wat mij Happy maakt. Het afgelopen jaar is dit enorm goed uitgepakt en ik ben super trots op wat ik heb bereikt en ga met volle enthousiaste het nieuwe jaar in. Het is de perfecte tijd om even stil te staan bij de goede dingen die er zijn gebeurt.

Als eerst mijn geweldige klanten die wederom terug zijn gekomen voor hun verjaardagen, babyshowers en bruiloften. Enorm bedankt voor jullie trouwheid, vertrouwen, inspiratie en dat ik deel uit mag blijven maken van jullie bijzondere momenten in het leven!

 
 
1] Bruidstaart "Rose".

1] Bruidstaart "Rose".

Babyshower_ZoeteTafel.JPG
2] Moderne Babyshower Taart. 3] De hit van 2017: De Unicorn Taart.

2] Moderne Babyshower Taart.
3] De hit van 2017: De Unicorn Taart.

 

Samen met Glorious Sweets heb ik mee gedaan aan de Sunday Markets. Ben vaste leverancier geworden van Café Blond. Heb bij superleuke events de zoete catering en bij andere weer de organisatie mogen doen. Heb zelfs m’n TV debuut gehad van welgeteld 1 seconde op SBS6 Shownieuws bij de lancering van de C&A Nijntje Collectie. Haha. Klein beginnen hè! Ik heb op initiatief van B-Moments samen met vele anderen meegedaan aan mijn eerste “styled shoot”. Een veelbewogen en succesvol jaar zeg ik zo!

 
4] Pers Event  C&A Nijntje Collectie . #canda #nijntje

4] Pers Event C&A Nijntje Collectie. #canda #nijntje

 
5] Openingsfeest  Hotel Boulevard 5 . #boulevard5 #zandvoort

5] Openingsfeest Hotel Boulevard 5. #boulevard5 #zandvoort

 

Voor 2018 zetten we die trend gewoon door. Ik ben niet iemand die lang bij de negatieve dingen stil blijft staan, omdat ik niet denk dat die dingen je verder helpen. Waar die “wat minder succesvolle zaken” wel heel goed voor zijn is om van te leren. Dus accepteren, leren en dan heel snel weer loslaten. Ik ben ook niet iemand die van resoluties houd. Ik hou van doelen en daar dan concrete plannen en acties van te maken. 2017 was zoals boven gezien een goed jaar, maar niet een heel gepland jaar. Het komend jaar wil ik het iets anders aanpakken en wat minder op het lot leunen.

Tot nu heb ik veel alleen gedaan met spontane hulp van de Happy Crew wanneer nodig. Komend jaar zal mijn vrouw wat actiever zijn  in de Studio en mij helpen met een paar zaken waar ik gewoon niet zo sterk in ben. Dus hierbij onze concrete doelen en plannen voor het komend jaar:

 

– Liefde voor klanten –

Wanneer er een taart wordt opgehaald of geleverd is het: “Van harte gefeliciteerd, geniet er enorm van en tot de volgende keer”, of iets in die trant. Helemaal niets mis mee natuurlijk, maar het kan beter. Wat gaat veranderen is dat ik actiever mijn relaties ga onderhouden. Ik maak bijvoorbeeld van iedere bestelling mooie foto’s. Die gebruik ik natuurlijk voor mijn eigen promotie, maar hoe leuk zou het zijn als je een paar dagen nadat je je taart hebt ontvangen nog een leuke foto krijgt voor je plakboek? Uitprinten en ophangen aan de wand mag natuurlijk ook ;-). Of als je suikerfiguren hebt besteld dat je een leuke blogpost of video kan bekijken met hoe je die het beste kan bewaren? Nog eentje: wat dacht je van een herinnering als je bijna jarig bent om taart te bestellen? Dan hoef je daar ook niet meer aan te denken. Dus klantenrelaties komt meer naar de voorgrond.

Wil je alvast op de lijst voor een verjaardagstaart herinnering? Schrijf je dan hieronder in en je krijgt een email zodra we zover zijn :-). Sta je al op de lijst? Dan krijg je die email ook, dus geen zorgen!

 
6] Nooit meer de vraag: "waar is de taart?" op je event.

6] Nooit meer de vraag: "waar is de taart?" op je event.

 

– Shop(s) –

Zoals een paar klanten weten heb ik een online shop, waarin je direct taarten kunt bestellen. Ik ga hier alle signature taarten in zetten en de winkel uitbreiden met een fondant taarten collectie. Inspelend op alle bovenstaande punten ga ik ook meer doen met de feestdagen en natuurlijk alles flink promoten en mijn producten ook op andere kanalen publiceren ;-). De “(s)” in shop(s) staat voor overige shops. Met overige shops bedoel ik voornamelijk de markt. Vorig jaar ben ik weer samen met Glorious Sweets de markt op gegaan. Komend jaar gaan we dit weer doen (YAY)! Want ja, het is goed voor: bekendheid, direct contact met (toekomstige) klanten, directe (en eerlijke) feedback op je product. Het is het perfecte platform op je producten te promoten en te testen. Waarom we afgelopen maanden niet hebben gestaan? Eerlijk? Te koud! Dus we hebben besloten om alleen in het voorjaar en de zomer deel te nemen. Dus we zullen snel weer terug zijn.

 

– Bekendheid –

Okay deze is een beetje tricky. Waarom? Omdat hier meerdere zaken terugkomen: promotie, bloggen, marketing en ja ook klantenwerving. Klantenwerving vind ik een verschrikkelijk woord. Ik denk namelijk gelijk aan die vervelende telefoontjes van mensen die je wat proberen te verkopen. Nou dat wil ik dus niet! Nou gaat mijn lieve vrouw voor dit hoofdzakelijk op zich nemen, want hoe “eng” ik het vind, hoe prachtig zij het vind. Dus Tsja: schoenmaker blijf bij je leest, zou ik zeggen. Maar okay, hoe creëer je bekendheid? We gaan de tools gebruiken die we nu al gebruiken, maar ze beter benutten. Neem bijvoorbeeld Facebook. Behalve zaken publiceren kun je hier ook je producten uit je winkel mee verkopen, we kunnen Google beter gaan inzetten, actief participeren op sites van derden, regelmatiger e-mails uitsturen, consequenter op Instagram posten, vaker bloggen, en ook YouTube filmpjes maken welke de Studio ondersteunen. Dat brengt ons naar het volgend punt.

Weet jij goede tips & tricks voor bekendheid? We horen het graag in de comments!

 
 
7] Blond's Pink Velvet Cake voor en "collab" met  Café Blond Amsterdam .

7] Blond's Pink Velvet Cake voor en "collab" met Café Blond Amsterdam.

8] Styled Photoshoot Bruidstaart in samenwerking met  B-Moments  Fotografie.

8] Styled Photoshoot Bruidstaart in samenwerking met B-Moments Fotografie.

 

 – Blogging, Social Media & YouTube –

Ik ga er echt aan geloven. Afgelopen jaar heb ik al een paar blogposts gepubliceerd. Die waren redelijk goed bevallen. Voor het komend jaar ga ik dit (veel!) meer gaan doen. Vaker achter de schermen artikelen schrijven, meer “uit de kast” recepten en inspiratie delen. Met al die dingen creëer ik dan weer content voor Instagram & Facebook. Met YouTube ga ik hetzelfde doen, maar dan ook bijvoorbeeld “Hoe doe je” filmpjes. Denk daarbij niet gelijk aan hoe maak ik een taart, die bestel je gewoon bij mij ;-). Meer in de trant van: “Hoe snij je je taart aan; Hoe vervoer je je taart enzovoort.

 

– Collabs & Netwerken –

Vanaf het begin is het voor de Studio (en mezelf) belangrijk geweest om samen te werken met anderen. Waarom? Je kan als persoon heel snel blijven hangen in het vertrouwde. Samenwerken met andere creatievelingen zorgt voor frisse blikken & energie, nieuwe ideeën en het is gewoon leuk! Ja soms is het zo simpel als gewoon leuk! Gezamenlijk kun je ook een veel groter bereik hebben in verschillende branches. Zo heb ik vaak samengewerkt met Indie Brands. Als taart bedrijf staan op modebeurzen in de Amsterdam RAI. Dat gebeurt gewoon niet snel als je alleen maar in jouw wereldje blijft kijken. Dus in 2018 hopelijk meer leuke samenwerkingen!

Stuur een berichtje als je een samenwerking met deze creatieve bak studio ziet zitten.

 

Netwerken is er ook eentje waar ik rillingen van krijg. Ik ben sociaal heel goed en vertel graag over wat ik doe, maar die eerste zet vind ik wel eng. Vorig jaar naar een presentatie geweest, waarvan ik niet eens meer weet hoe die heet. Met een stapeltje visitekaartjes in hand. Heb de hele presentatie uitgezeten, maar geen persoon gevonden om mee te praten en ik voelde me heel ongemakkelijk. Het leren of het outsourcen? Ik laat deze klus aan mijn vrouw over, volgens mij heb ik al genoeg te doen. Haha.

 

Genieten van een (stress-vrije) onderneming

Okay helemaal stress-vrij gaat volgens mij niet, maar er kan heel veel stress geminimaliseerd worden door planning. Nou kan ik heel goed plannen. Mezelf houden aan die planning is wat anders. Komend jaar word een flinke training in discipline, planning, orde en ja ook aanpassingen in mijn privé leven (op tijd naar bed, vaste tijden opstaan, meditatie & yoga, fietsen etc.). Heel veel zaken heb ik al in gang gezet, dus is zoals eerder gezegd gewoon verbeteren en consequenter doen. Gezellig met mijn vrouw in de studio zijn, filmpjes maken, fotografie, product ontwikkeling zijn allemaal zaken die mijn heel Happy maken, dus denk dat dit punt helemaal in orde komt!

Heb nu al enorm veel zin in al het bovenstaande! Dus kom maar op 2018! Op persoonlijk vlak zijn mijn doelen hetzelfde als elk jaar: gaan voor wat ik wil, mezelf blijven, (bewust) tijd doorbrengen met vrienden & familie, en gewoonweg Happy zijn en lol hebben in het leven met veel lachen! The simple life ;-)

Wat zijn jullie plannen voor aankomend jaar? Laat vooral een commentaar achter. Een uitmuntende 2018 iedereen!

Heel veel liefs,
Debbie.