De Beste Chocolademelk Pudding

... of beter gezegd chocolade-drink-pudding!

De winter is er nu echt in Nederland. Dit betekend dus lekker op de bank met een dekentje en een warme kop choco! Laat het nou vorige week in Amerika (of de Verenigde Staten, maar vind persoonlijk Amerika leuker) "National Bittersweet Chocolate Day" zijn geweest en ik vind dat we die leuke nationale feestdagen lekker internationaal moeten maken. Op social media heb ik dit lekker meegevierd door de lekkerste chocolademelk ooit te maken! De lekkerste betekend niet dat je dit lekker iedere dag moet drinken, maar zie het meer als een warme chocolademelk toetje. Waarom ik dit de lekkerste choco vind? Goede herinneringen! Zoals we vaak eten & drinken koppelen aan emotie, is dit ook een goed voorbeeld daarvan.

chocoknuffelmok.jpg

Het was een ijskoude februari dag en ik was in m'n remi op vakantie in The Big Apple (New York) om te reflecteren op m'n leven. Nu kan ik erom lachen: wat had ik te reflecteren op m'n 18e. Maar okay ander onderwerp. Lol. Ik logeerde bij een vriendin die een volle dag vrij had kunnen maken in haar drukke agenda om me mee te nemen langs haar lekkerste plekjes. Zo heb ik voor het eerst Ethiopisch gegeten - zittend op kussens op de grond en zonder bestek - dus met de vingers eten en alles delen. Niet met vreemden doen dus (of juist wel - hmm food for thought). Als laatste nam ze me mee naar een plek wat me deed denken aan Charlie en de Chocoladefabriek: Max Brenner. Echt geweldig voor wie van chocolade houdt. 

Max Brenner komt origineel uit Israël, maar is tegenwoordig te vinden over de hele wereld zoals o.a Amerika, Australië, Japan en zelfs Rusland. Wanneer komen ze naar Nederland? Waar ze bekend omstaan is hun dikke romige chocolademelk in veel te schattige knuffel mokken waardoor je lekker je handen kan verwarmen aan je chocolademelk. Perfect voor de winter dus!

Wat de chocolademelk zo lekker dik en romig maakt is dat hij op basis van een soort lichte banketbakkersroom is gemaakt, waaraan echte pure chocolade aan toe is gevoegd. Een paar maanden geleden zijn twee dierbare vrienden naar die Grote Appel geweest en natuurlijk heb ik ze naar deze geweldige chocoladefabriek gestuurd. Als verassing hebben ze twee knuffel mokken meegenomen.

Natuurlijk moest ik voor die knuffel mokken de beste chocolademelk maken die er is om lekker warm te blijven de winter! En wil jullie graag het recept geven zodat je ook heerlijk kan genieten!

Dit heb je nodig:

500 + 250 + 250 ml volle melk (apart) 20 gram maïzena 388 gram suiker (opmerking: dit is een caloriebommetje – halveer de suiker naar 194 gram voor een minder zoete variant) 2 grote eidooiers 200 gram pure chocolade – ik gebruik altijd callets van  Callebaut , maar elke goede kwaliteit chocolade werkt ;-) 1 vanilleboontje of 1 theelepel vanille extract

500 + 250 + 250 ml volle melk (apart)
20 gram maïzena
388 gram suiker (opmerking: dit is een caloriebommetje – halveer de suiker naar 194 gram voor een minder zoete variant)
2 grote eidooiers
200 gram pure chocolade – ik gebruik altijd callets van Callebaut, maar elke goede kwaliteit chocolade werkt ;-)
1 vanilleboontje of 1 theelepel vanille extract

Zo maak je hem!

Doe 250 ml melk in een kom en los daar 20 gram maïzena in op.

Doe 250 ml melk in een kom en los daar 20 gram maïzena in op.

Voeg daar de suiker en eidooiers aan toe en klop het goed door.

Voeg daar de suiker en eidooiers aan toe en klop het goed door.

Breng de 500 ml melk net aan de kook op laag vuur (als je vanilleboontjes gebruikt deze er ook bij doen – zaadjes eruit). Doe ongeveer 1/3 deel van de hete melk bij de suiker-mix om familie te maken – thanks  Rudolph ! Doe de suiker-melk-mix dan terug in de pan en laat dit ongeveer 3 minuten koken terwijl je constant klopt. Zeef de pudding in een kom en zet aan de kant.

Breng de 500 ml melk net aan de kook op laag vuur (als je vanilleboontjes gebruikt deze er ook bij doen – zaadjes eruit).
Doe ongeveer 1/3 deel van de hete melk bij de suiker-mix om familie te maken – thanks Rudolph!
Doe de suiker-melk-mix dan terug in de pan en laat dit ongeveer 3 minuten koken terwijl je constant klopt.
Zeef de pudding in een kom en zet aan de kant.

Breng de laatste 250 ml melk aan de kook en haal hem daarna van het vuur. Voeg daar de chocolade aan toe tot het gesmolten is (als je vanille extract gebruikt, deze hier toevoegen).

Breng de laatste 250 ml melk aan de kook en haal hem daarna van het vuur.
Voeg daar de chocolade aan toe tot het gesmolten is (als je vanille extract gebruikt, deze hier toevoegen).

Doe de chocolademelk bij de vanilleroom.

Doe de chocolademelk bij de vanilleroom.

Meng dit goed door elkaar met de garde...

Meng dit goed door elkaar met de garde...

...tot het een samenhangend geheel is ;-).

...tot het een samenhangend geheel is ;-).

Schenk het geheel in jouw favoriete mok en genieten maar! Tip: als je teveel hebt gemaakt kun je de rest in een  glazen fles  bewaren voor ongeveer 3 dagen in de koelkast (nadat het is afgekoeld).

Schenk het geheel in jouw favoriete mok en genieten maar!
Tip: als je teveel hebt gemaakt kun je de rest in een glazen fles bewaren voor ongeveer 3 dagen in de koelkast (nadat het is afgekoeld).

holding-hugmug.jpg

Zo mijn eerste recepten verhaal is gelanceerd! Ben benieuwd of je het gaat maken en vooral naar wat je ervan vind. Laat graag een reactie achter in de commentaren ;-).  Spannend!

Een heel fijn weekend alvast!
Happy groet, Debbie.

P.S.: Dit verhaal is volledig uit mezelf geschreven en niet gesponserd. De links heb ik erin gezet zodat jullie weten waar ik mijn spulletjes vandaan heb ;-).